Hem de notar si és brillant o apagat,
tèrbol o transparent i si té presència o absència de restes. També valorem la
quantitat, l’apariència i la persistència.
Després seguim amb l’aroma. Es pot percebre com canvia al escalfar-se i com
els aromes es dissipen.
Amb el gust es detectem els components
químics del cos i la informació es transmet al cervell mitjançant la llengua i
la gola. Tindrem en conte les sensibilitats individuals i els danys en que han
estat exposats recentment. Assegura’t de posar-ho en contacte amb els llavis,
dents, paladar i llengua.
Per al cos fixar-se amb l’estil, primera
impressió i valorar-ho positivament si el paladar s’adapta als gustos
predeterminats. Si decidim només amb l’aspecte, mentalment li restem punts a
les altres percepcions com l’aroma i sabor.
Relaxa’t... respira fons... torna a
olorar i assaborir... fes una pausa...
Que us sembla? Ho fareu el pròxim cop
quan demaneu una cervesa????
D'una cosa tant simple com beure's una cervesa i tan complex poder-la apreciar bé amb tots els seus matisos, se'n pot treure molta sensualitat. Avui hem sento com aquesta cervesa que encara no ha estat convienentment degustada.
Salut i disfruteu de les percepcions sensorials en tots els aspectes.
Mai he provat la cervesa Montseny, però té molt bona pinta! (jo sóc més de Rosita... ^^)
ResponEliminaEl mateix que tu has descrit es pot fer amb el menjar. Un cop em vaig menjar una poma amb els ulls tancats.... era delíciosa!!! Quan prestem atenció a allò que fem sempre n'acabem treient més bon partit.
Salut i endavant!
Ostres, per un moment, per un moment, per un moment em pensava que estaves parlant d'una cata de... vins! uff!! :-)
ResponEliminaAlba he posat la montseny per ser la que tenia a mà, però la Rosita no està gens malament! I tens tota la raó en que tot millora si posem tots els sentits.
ResponEliminaJordi pot extrapolar-se on la teva imaginació arribe! Tant de bo et mirin amb les ganes que jo mirava... aquesta cervesa!
La vida ens sorprén si la vivim amb tots els sentits!
En nom de la Companyia Cervesera del Montseny, moltes gràcies per a aquesta publicació.
ResponEliminaEns ha agradat molt com ho has explicat.
Per qualsevol dubte sobre les nostres cerveses artesanes no dubteu pas en preguntar-nos-ho i n'estarem encantats de parlar-ne.
Us passem la nostra web per si hi voleu donar una ullada: www.cervesamontseny.cat
Salutacions des de les portes del Parc Natural del Montseny i bona diada de Sant Jordi.
Ostres i com heu vist la meva humil publicació?
EliminaEstic sorpresa!
Si tinc algun dubte us ho faré saber, gàcies.
De moment seguiré disfrutant de les vostres cerveses, bonissimes per cert.