15 d’abril del 2012

El primer que fem es mirar... desprès olorar... i per últim provar...

Hem de notar si és brillant o apagat, tèrbol o transparent i si té presència o absència de restes. També valorem la quantitat, l’apariència i la persistència.

Després seguim amb l’aroma. Es pot percebre com canvia al escalfar-se i com els aromes es dissipen.

Amb el gust es detectem els components químics del cos i la informació es transmet al cervell mitjançant la llengua i la gola. Tindrem en conte les sensibilitats individuals i els danys en que han estat exposats recentment. Assegura’t de posar-ho en contacte amb els llavis, dents, paladar i llengua.

Per al cos fixar-se amb l’estil, primera impressió i valorar-ho positivament si el paladar s’adapta als gustos predeterminats. Si decidim només amb l’aspecte, mentalment li restem punts a les altres percepcions com l’aroma i sabor.

Relaxa’t... respira fons... torna a olorar i assaborir... fes una pausa...


Que us sembla? Ho fareu el pròxim cop quan demaneu una cervesa????
D'una cosa tant simple com beure's una cervesa i tan complex poder-la apreciar bé amb tots els seus matisos, se'n pot treure molta sensualitat. Avui hem sento com aquesta cervesa que encara no ha estat convienentment degustada.


Salut i disfruteu de les percepcions sensorials en tots els aspectes.


“Cuando cates, no observes la botella, ni la etiqueta, ni el entorno; sumérgete en ti mismo para ver cómo nacen tus sensaciones y cómo se forman tus impresiones. Cierra los ojos y mira con la nariz, la lengua y el paladar”. Pierre Poupen

5 comentaris:

  1. Mai he provat la cervesa Montseny, però té molt bona pinta! (jo sóc més de Rosita... ^^)

    El mateix que tu has descrit es pot fer amb el menjar. Un cop em vaig menjar una poma amb els ulls tancats.... era delíciosa!!! Quan prestem atenció a allò que fem sempre n'acabem treient més bon partit.
    Salut i endavant!

    ResponElimina
  2. Ostres, per un moment, per un moment, per un moment em pensava que estaves parlant d'una cata de... vins! uff!! :-)

    ResponElimina
  3. Alba he posat la montseny per ser la que tenia a mà, però la Rosita no està gens malament! I tens tota la raó en que tot millora si posem tots els sentits.

    Jordi pot extrapolar-se on la teva imaginació arribe! Tant de bo et mirin amb les ganes que jo mirava... aquesta cervesa!

    La vida ens sorprén si la vivim amb tots els sentits!

    ResponElimina
  4. En nom de la Companyia Cervesera del Montseny, moltes gràcies per a aquesta publicació.
    Ens ha agradat molt com ho has explicat.
    Per qualsevol dubte sobre les nostres cerveses artesanes no dubteu pas en preguntar-nos-ho i n'estarem encantats de parlar-ne.
    Us passem la nostra web per si hi voleu donar una ullada: www.cervesamontseny.cat
    Salutacions des de les portes del Parc Natural del Montseny i bona diada de Sant Jordi.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ostres i com heu vist la meva humil publicació?
      Estic sorpresa!
      Si tinc algun dubte us ho faré saber, gàcies.
      De moment seguiré disfrutant de les vostres cerveses, bonissimes per cert.

      Elimina